Ziarna zawierają bardzo dużą różnorodność składników odżywczych tj. skrobię, białka (cenniejszego odżywczo od białka zbóż), tłuszcze, witaminy z grupy B, sole mineralne. Dzięki jej dodatkowi każdy wypiek zyska intensywniejszy smak.
Doskonały dodatek do wyrobu pieczywa i naleśników. Stanowi bazę do wyrobu makaronów oraz blinów.
Mąka bezglutenowe pozwalają osiągnąć prawdziwe bogactwo smaku. Stosowanie mąki daje szerokie możliwości wykorzystania w diecie osób chorych na cukrzycę, osłabionych, rekonwalescentów, wegetarian i wegan.
Nasze produkty przechowujemy w wyspecjalizowanych do tego pomieszczeniach, bez dostępu wilgoci- co daje im unikatowy, niepowtarzalny smak.
Wartości odżywcze mąki gryczanej w 100 g:
Wartość energetyczna: 335 kcal
Białko: 12,6
Węglowodany: 70,6
Tłuszcze:1,0
Gluten: nie zawiera
IG (indeks glikemiczny): 40
Na zdjęciu chleb razowy z maki gryczanej.
Aby złożyć zamówienie –>>> KLIKNIJ TUTAJ << <–